Naar de bewoonde wereld

Frank en Geeske wonen al heel hun leven ‘op den buiten’. Door de jaren heen hebben ze altijd zelf hun eigen woning gebouwd of verbouwd. Twee jaar geleden, na lang wikken en wegen, kwam het besluit om voor het eerst een nieuwbouwwoning te laten bouwen. Ze kozen voor een herenhuis in de wijk Aria. Niet meer ‘buitenaf’ wonen, maar dicht bij het centrum van Goes.

Frank vertelt: “Ik ben buitenaf opgegroeid, 8 jaar na het overlijden van mijn vader hebben wij de boerderij verkocht en is mijn moeder naar Goes verhuisd. Ik ben toen in Heinkenszand een nieuw huis gaan bouwen. Rond deze periode heb ik Geeske leren kennen. De droom om ‘op den buiten’ te wonen bleef toch kriebelen. Dus dat hebben we gedaan.”

Geeske vult aan: “Later was het ook leuk voor de kinderen, we hebben drie jongens. Ik wilde hen ook de vrijheid geven van buitenaf wonen. Uiteindelijk hebben we drie woningen zelf gebouwd of verbouwd.”

Waarom afscheid nemen?

Frank: “De afgelopen 15 jaar hebben we heel weinig tijd voor elkaar gehad. We hebben niet van elkaar kunnen genieten en eigenlijk een beetje langs elkaar heen geleefd. Veel gewerkt, voor de kinderen gezorgd…”

Geeske: “We wilden het graag anders. Meer tijd om van elkaar te kunnen genieten.”

Frank: “We hebben genoten van het buitenleven. Je hebt alle ruimte, een grote tuin en beestjes. Maar het vergt ook heel veel werk. Uiteindelijk zijn er meerdere kleine redenen waarom we bewust gekozen hebben om er een punt achter te zetten. Mijn gezondheid speelde parten, ik kon ook niet alles meer verbouwen zoals ik vroeger deed.”

Geeske: “Maar ook de kinderen hebben nu een leeftijd waarbij ze werken en liever dicht bij hun vrienden, school en werk wonen. De jongens kijken er echt naar uit om in Goes te wonen.

De eerste stappen

Geeske: “Frank kwam met het idee om te verhuizen. We waren net klaar met het verbouwen van de woning en hij zei: ‘Moeten we het niet verkopen?’. Mijn mond viel open. Ik dacht, nou hebben we het net weer klaar en daar gaan we weer. Ik was er helemaal nog niet klaar voor.”

Frank: “We zijn eerst naar bestaande bouw gaan kijken. De keuze voor Goes was snel gemaakt, omdat de jongens hier alles hebben.  Maar de woningen die we te zien kregen vielen allemaal tegen. Ze waren nooit naar onze zin, er moest altijd nog veel aan gebeuren om het fatsoenlijk en energiezuinig te maken.”

Geeske: “De makelaar gaf aan dat er in Aria nieuwe woningen gingen komen. Dat trok ons wel aan. Nieuwbouw is vooral fijn omdat je dan weet dat het voor de komende jaren in orde is. Als je thuis komt van je werk en je bent moe, dan kun je gewoon gaan zitten en er staat geen ‘werk’ op je te wachten.”

Beleving van de wijk

Geeske: “Ook al hebben we gekozen voor een woning dicht bij de stad, ik heb niet het gevoel dat we opgesloten zitten. Straks hebben we een prachtig, groen uitzicht wanneer we door ons raam kijken. Dat was voor ons ook wel een belangrijk dingetje, we zijn natuurlijk de polder gewend.”

Frank: “Je woont in de stad, maar het lijkt net een soort dorpje. Het autoluwe stukje en de makkelijke parkeervoorziening, je parkeert je auto achter de woning en via het hekje kom je binnen.”

Geeske: “We hebben straks geen grote tuin, maar dat wilden we ook niet meer. Ons leven gaat echt veranderen. Wanneer we buitenaf wonen zouden missen, dan kunnen we vanaf onze woning makkelijk een dagje weg gaan. Het strand, bossen of een terrasje doen. Alles is dichtbij. Je gaat eigenlijk je ruimte zelf maken.”

Benieuwd naar het woningaanbod?

Aria Fase Blanckx is nu beschikbaar met 45 nieuwe woningen in diverse woningtypes: van levensloopbestendige vrijstaande woningen tot twee-onder-een-kapwoningen of herenhuizen. Ontdek de woningen hier!

MEER WETEN OVER ARIA-GOES?

MELD JE AAN EN ONTVANG VRIJBLIJVEND INFORMATIE EN UPDATES

Naar de bewoonde wereld

Ontwikkeling & bouw

Fraanje

Makelaar

Kuub Makelaars

Financiering

CM | Personal Finance